Érdeklődő szerzés
3
perc
olvasási idő

Itt a kvíz funneled technikai alaprajza: egyértelmű építési lépésekkel

Csepregi Balázs
SalesAutopilot – társtulajdonos, ügyvezető.
Publikálás dátuma:
2024-04-24
kvíz funnel technikai alaprajz

Sokan tartanak a kvíz funnel készítéstől, mert nem látják át teljesen technikailag a folyamatot.

Ebben a videómban segítek, hogy ez ne legyen többet akadály.

A videóban lényegében egy technikai alaprajzot mutatok, ami után egyértelmű lesz mi mindent kell kitalálnod technikai, illetve tartalmi szempontból, és ha ezek megvannak, akkor akár neki is állhatsz a kvíz funneled átgondolásnak és megvalósításnak.

Korábban már több videót készítettem a kvíz funnel előnyeiről, hogy kinek érdemes használnia és még példákat is mutattam olyan ügyfeleinktől, akik profin használják a kvíz funnelt (ide kattintva legörgethetsz hozzájuk).

A sorozat új részében pedig kifejezetten a kvíz funnel építés mechanikai felépítésére fókuszálok.

Mit nyersz a videóval, ha már SalesAutopilot felhasználó vagy és mit nyersz, ha még nem? A következő pontokban mindkettőt kifejtem, kérlek olvass tovább.

Ha még nem használsz SalesAutopilot-ot, akkor nézd meg a videót, ha:

1. Szeretnéd megérteni a kvíz funnelek mechanikáját, akkor ez a videó szuper hasznos lesz neked. Lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell technikailag megtervezni egy kvíz funnelt. A konkrét funkciókról szóló rövid részeket pedig csak hagyd figyelmen kívül.

2. Már szemezel a SalesAutopilot-tal, de nem vagy biztos benne hogy neked való vagy sem. Bár a kezelőfelülettel itt még nem találkozol (majd csak későbbi videókban), a videó megmutatja, hogyan érdemes a SalesAutopilot-ban gondolkozni és milyen funkciókra lehet szükséged.

3. Szeretnél más szoftverben kvíz funnel-t építeni, a videó akkor is jó alapot adhat az építéshez, de számíts arra, hogy a megvalósítás lehet nem lesz annyira egyszerű, mint a SalesAutopilot-tal.

#start-blue#

A videó után pontosan látod, milyen technikai megoldásokra van szükséged a kvíz építéshez. Ezt bármilyen szoftverre lefordíthatod, de persze a videóban mutatott folyamatot a SalesAutopilot-tal lesz a legkönnyebb felépítened, amit egyébként az ingyenes csomagban akár most megtehetsz.

#end-blue#

SalesAutopilot felhasználóként ezt nyered a videóval:

1. Segít átlátni, hogy milyen SalesAutopilot elemeket kell elővenned és egymás összekötnöd, ha már van építési tapasztalatod a szoftverben.

2. Nagyon gyakorlatias segítséget ad a kvíz funnel technikai tervezéséhez. Itt tényleg a mechanikáról beszélek, nem a marketing vagy tartalom tervezésről. Többek között segítséget kapsz a:

  • a kérdések pontozásához,
  • feltételesen megjelenő kérdésekhez,
  • az email cím bekéréséhez,
  • de máshoz is.

3. Tudni fogod mit keress a Tudásbázisban, vagyis nem kell várnod a kvíz funnel építést megmutató részletes Tudásbázis tartalmakra, és akár most nekiállhatsz a tervezésnek és építésnek.

4. Jobban ki tudod használni a SalesAutopilot fiókod, mert olyan funkciók gyakorlati felhasználásáról és üzleti kihasználásáról lesz szó, amiket eddig lehet nem is használtál. Többek között megmutatom a többlépéses űrlapok, a feltételes mező megjelenítés és a szegmentált űrlap lépés használati módját, de még a PDF generálásról is beszélek.

A videóval már bátran nekiállhatsz az építésnek, de előtte ezeket mindenképp találd ki:

  • Milyen kérdéseket teszel fel a kvízben? Ezeknek milyen válaszlehetőséget adsz?
  • Lesznek olyan kérdések, amiket csak bizonyos válaszok alapján akarsz megmutatni?
  • Hogyan méred az eredményt? Lesznek részpontszámaid vagy csak összpontszámot számolsz? Vagy lehet csak egy feltételrendszert raksz össze, ami azt figyeli melyik kérdésre válaszoltak és melyikre nem?
  • Milyen oldalakból áll a kvízed? Lesz például bevezető oldal?
  • Lesznek szűrő kérdéseid a kvíz kérdések mellett?
  • Hogyan mutatod meg a kvíz eredményét? Landing oldal-t használsz vagy elküldöd PDF-ként emailben?
  • Hova tereled a kitöltőt a kvíz kitöltése után? Átvezeted egy sales page-re? Vagy automata email kampányt indítasz az eredmény kiküldése után?

Miért fontos, hogy képben legyél ezekkel?

Mert ha a fentiekre tudod a választ, azt is egyértelműen látod majd technikailag mire van szükséged. Így a tervezés és az építés is gyorsabb lesz, hiszen tudod mihez kell nyúlnod minden lépésben.

Ha a fenti kérdésekben még bizonytalan vagy, akkor érdemes elővenni a korábbi kvíz funnelről készült videóinkat:

  1. Miért és kinek érdemes kvíz funnelt építenie? Ebből a videóból megtudod: Szerezz érdeklődőket és vágd meg a hirdetési költséget kvíz funellel
  2. Szeretnél konkrét kvíz példákat is látni? Ebben a cikkben egy kezdő és haladó kvízt is bemutatok: A profik így csinálják: Szerezz úgy leadeket kvízzel, mint ezek az ügyfeleink
Szerző
Csepregi Balázs
SalesAutopilot – társtulajdonos, ügyvezető.
A SalesAutopilot társtulajdonosa, ügyvezetője, valamint marketing- és értékesítési vezetője. 20+ éves marketing, projekt menedzsment és marketing rendszerépítési tapasztalatával, valamint a stratégiai megközelítésével hatékonyan segít a cég ügyfeleinek megtalálni a kreatív marketing és a megvalósíthatóság azon határterületét, ami a gyors fejlődéshez szükséges.

Heading

This is some text inside of a div block.

Heading

This is some text inside of a div block.

Próbáld ki teljes funkcionalitású ingyenes verziónkat akár most rögtön!

Ingyenes kipróbálás
Regisztrálj teljesen ingyenesen
Építs szabadon, korlátok nélkül
Spórolj időt, adj el többet